Restaurant en keuken duaal
In de opleiding restaurant en keuken duaal leert men:
​
-
voedingsmiddelen binnen de keuken te bestellen en te ontvangen, de noodzakelijke voorbereidingen te doen, koude en warme maaltijden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens technische fiche te bereiden, de gerechten af te werken en de kwaliteit te controleren teneinde kwaliteitsvolle maaltijden af te leveren aan de gast;
-
de gasten te ontvangen, gerechten en dranken voor te stellen, bestellingen op te nemen en door te geven aan het bar- of keukenpersoneel, dranken en/of gerechten te serveren en ze eventueel aan tafel af te werken, af te rekenen teneinde de gast optimaal te bedienen.
​
De leerling dient zijn opleidingstraject te vervullen binnen deze 2 verschillende contexten, namelijk zaal en keuken.
​
De beroepsgerichte vorming is opgebouwd uit de volgende cluster(s):
​
-
Basis keukentaken
-
Basis keukentechnieken en -bereidingen
-
Basis keukenorganisatie
-
Bediening zaal
-
Organisatie zaal
-
Bereidingen zaal
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​