top of page
Restaurant en keuken duaal

In de opleiding restaurant en keuken duaal leert men:

​

  • voedingsmiddelen binnen de keuken te bestellen en te ontvangen, de noodzakelijke voorbereidingen te doen, koude en warme maaltijden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens technische fiche te bereiden, de gerechten af te werken en de kwaliteit te controleren teneinde kwaliteitsvolle maaltijden af te leveren aan de gast;

  • de gasten te ontvangen, gerechten en dranken voor te stellen, bestellingen op te nemen en door te geven aan het bar- of keukenpersoneel, dranken en/of gerechten te serveren en ze eventueel aan tafel af te werken, af te rekenen teneinde de gast optimaal te bedienen.

​

De leerling dient zijn opleidingstraject te vervullen binnen deze 2 verschillende contexten, namelijk zaal en keuken.

​

De beroepsgerichte vorming is opgebouwd uit de volgende cluster(s):

​

  • Basis keukentaken

  • Basis keukentechnieken en -bereidingen

  • Basis keukenorganisatie

  • Bediening zaal

  • Organisatie zaal

  • Bereidingen zaal

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

bottom of page